ENERJİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

SDÜ Merkez Kampüsü’nün Gürültü Haritası


Merkez Kampüs’te ayrıca gürültü haritası çalışması gerçekleştirilmiş ve 2018 yılı için Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü ilkbahar, sonbahar ve kış mevsimlerinde haftasonu ve hafta içi olmak üzere kampüsün içerisinde 58 noktada birer grid sistemi oluşturularak gürültü ölçümleri gerçekleştirilmiştir. 
                                                                                                                                 
Ölçülen değerler incelendiğinde genel olarak kampüsün tam ortasından geçen Isparta-Ankara otoyolunun trafik yoğunluğundan kaynaklı gürültünün kampüsün anayola yakın kısımlarındaki en önemli gürültü kaynağı olduğu anlaşılmaktadır.  Bununla birlikte Tıp Fakültesi Hastanesinin etrafındaki hasta/ziyaretçi/personel/öğrenci kaynaklı trafik yoğunluğundan dolayı Doğu Kampüsün’de bir gürültü problemi yaşandığı da yine Şekillerden açıkça görülmektedir.
 
Otoyoldan kaynaklı gürültü problemini azaltmak adına oto yolların etrafındaki bantlardaki yeşillendirme çalışmaları halen devam etmektedir. Tıp fakültesinden kaynaklı trafik yoğunluğunu azaltarak kampüsteki gürültü problemini çözmek adına trafik güzergahlarında da bir değişikliğe gidilmiş ve yolcu taşıyan otobüslerin güzergahı değiştirilmiştir.