KAMPÜS YERLEŞİMİ VE ALTYAPI

Yeşil Kampüs anlayışı ile yapılan çalışmalarda ana amaç biyolojik çeşitliliği destekleyen ve çevre kalitesi yüksek bir kampüs yaratmaktır. Bu çalışma kapsamında geliştirilecek plan ve tasarımlara yönelik uygulamalar ile Süleyman Demirel Üniversitesi Kampüsünün karbon ayak izinin en aza indirgenmeye çalışılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda SDÜ Kampüsü’nün içinde yer aldığı altyapının iyileştirilmesi amacıyla yeşil alanların yönetilmesi ve daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla bitkisel düzenlemeler ve sulamaya ilişkin hedefler, sert zeminlerin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda iyileştirilmesi ve fonksiyonel bir kampüs yanında estetik bir kampüs içinde donatıların ve mekânsal çözümlemeler geliştirilecektir. Bu kapsamda yapılacak çalışmalarda iklime ve yerleşke içi peyzaj tasarım ilkelerine uygun projelerin ve düzenli bakımın gerçekleştirildiği bir peyzaj anlayışı göz önünde bulundurulacaktır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Kampüsüne ait otoparkların mevcut durumlarının Peyzaj Mimarlığı disiplini açısından irdelenmesi iki aşamada gerçekleştirilecektir. Birinci aşamada üniversite yerleşkesinde bulunan otopark alanlarının mevcut durumu tespit edilecektir. Bu amaçla önceden hazırlanmış gözlem formları yardımıyla her bir otoparkın fiziksel özellikleri peyzaj tasarım kriterleri kapsamında incelenecektir. Bu aşamada yerleşkedeki mevcut otopark alanları ile ilgili sorunlar ve eksiklikler Peyzaj Mimarlığı disiplini açısından ortaya konulacaktır.